Łączna liczba wyświetleń

piątek, 27 maja 2011

Indyk na słodko


Wiosenne, coraz cieplejsze dni to czas kolorowych surówek i sałatek oraz obiadów z owocową nutą. 



Ponieważ mięsa przygotowane na orientalny sposób i ze słodkimi sosami zyskują coraz większą popularność.


 Składniki:


1 kg filetu z indyka, puszka brzoskwiń, przyprawa do indyka

Wykonanie:


Filet umyć, osuszyć. Rozkroić i rozbić tak, aby uzyskać jak największy płat. 

Brzoskwinie osączyć (syrop zachować), pokroić w małą kostkę i ciasno ułożyć na mięsie. 

Oprószyć przyprawą do indyka i polać kilkoma łyżeczkami syropu z brzoskwiń.

 Mięso zwinąć w roladę i owinąć folią aluminiową.

 Piec ok. 1 godziny w temperaturze 180 st. C. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz