Łączna liczba wyświetleń
sobota, 28 maja 2011
Udka drobiowe nadziewane wątróbką
Na grillu można przygotować prawdziwą ucztę: faszerowane warzywa czy aromatyczne potrawy z mięsa. Tajemnica ich niezwykłego smaku tkwi w marynatach i przyprawach.
Składniki:
2 udka drobiowe, 10 dag wątróbki drobiowej, łyżeczka suszonego rozmarynu, łyżeczka mielonej słodkiej papryki, 4 duże ząbki czosnku, łyżka oliwy, sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Z udek kurczaka zdjąć skórę, udka rozciąć na część górną i dolną, następnie filetować. Ząbki czosnku rozciąć na połowę, a wątróbkę podzielić na cztery porcje. Wewnętrzną stronę mięsa posypać solą, majerankiem i rozmarynem, ułożyć czosnek, wątróbkę i zawinąć. Zewnętrzną stronę mięsa posmarować oliwą i posypać solą, pieprzem i papryką. Rozgrzać grill. Udka ułożyć w koszyczku do grillowania i opiekać z wszystkich stron przez mniej więcej 15-20 minu
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz